De oorsprong

Gratiae is 3,5 jaar geleden opgezet door Myriam van Lunen en bestaat inmiddels uit een bedrijf waarin slechts bijzondere vrouwen werkzaam zijn. De naam Gratiae komt voort uit de mythes over de 4 Gratien: 4 zussen uit de Griekse en Romeinse mythologie.

Er zijn verschillende mythes over wie deze bevallige dames waren. Volgens de Griekse mythologie waren zij de dochters van Zeus en Eurynome, maar in sommige verhalen zijn ze ook het nageslacht van Dionysos en Aphrodite (Venus).
Symbolisch voor de werkwijze van Gratiae is de inbreng die deze organisatie heeft in de advisering en uitvoering van haar projecten.  Deze inbreng is gerelateerd aan deze 4 Godinnen die staan voor de verpersoonlijking van schoonheid, vreugde, wijsheid, geluk, creativiteit, charme en vruchtbaarheid. De Godinnen vormden een eenheid, zoals de vrouwen werkzaam binnen Gratiae een team vormen.

Het appeltje in ons logo staat symbool voor onze winnaarsmentaliteit, maar ook een klein beetje voor de stoutigheid waarmee we die uitvoeren.  De mythe vertelt dat de winnaar van het Gouden appeltje de mooiste Godin was.

Het Gratiae team bestaat uit creatieve, intelligente en authentieke vrouwen die excellente zelf ontwikkelde ideeën samen met opdrachtgevers durven te tillen naar resultaten.

Gratiae in de media

  • NOS

  • WTC

©2013 Gratiae. Alle rechten voorbehouden.